VDB Dressage & Bitfitting

Mijn naam is Loreen van den Boezem. Ik woon in Rohel, Friesland. Hier heb ik mijn paarden gevestigd en beschik ik over een uitstekende locatie om de sport, paardenhouderij en bitfitting te bewerkstelligen.

Als ruiter, trainer of eigenaar van een paard probeer je altijd het welzijn van je paard te optimaliseren. Sport en welzijn ziet een ruiter graag samen gaan. Maar hoe goed je het ook wilt doen voor je paard, een open mondhoek of een beschadiging van de lagen, het tandloze deel van de mond, is eerder regel dan uitzondering. Of je loopt vast in je training, bijvoorbeeld door verzet van je paard. Uiteenlopende oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen.

Ik ben door Karin Toetenel, van 2FitHorses, opgeleid tot bitfitter. Een opleiding die mijn kennis betreft de biomechanica van het paard, drukverdeling en aanleunings-problemen/verbeteringen enorm heeft doen verrijken.

Een bitfitter kan voor verbetering van de rijprestaties en het rijplezier zorgen!
In mijn werk zoek ik naar het juiste bit, het juiste hoofdstel en daarbij passende drukonderleggers voor je paard. Ook als je geen concrete klachten hebt, maar graag de aanleuning en het bewegingsmechanisme van je paard wilt optimaliseren, kan een sessie veel resultaat opleveren.

Ik help je graag bij de volgende problemen:
•          Tongproblemen, tong over het bit gooien, tong aan een kant uitsteken, tong optrekken
•        Mondhoekproblemen, open mondhoeken aan binnenkant en/of buitenkant, lipsplitsing
•          Aanleuningproblemen, onrustige aanleuning, ongelijke druk links-rechts in de aanleuning
•          Mond open sperren
•          Tegen de hand komen
•          Spanning tijdens de training
•          Het bit vastpakken
•          Bloed in de mond
•          Overgang van trens naar stang & trens
•          Weten of je de juiste keuze(s) maakt voor je paard
•          Aanleuning en beweging verbeteren


Ik help je bij het vinden van het juiste bit, en eventueel een ander hoofdstel en/of drukonderleggers voor jouw paard!
Daarbij werk ik volgens een vast stappenplan.

1.         Algehele check van het paard,
De eerste stap is een volledige check van het paard. Hierin stel ik eventuele trauma’s, afwijkingen, gevoeligheden, klachten en dergelijke vast. Soms volgt er eerst een doorverwijzing en kom ik in een later stadium terug om het consult een vervolg te geven.

2.         Controle huidig materiaal,
Nadat ik het paard lichamelijk heb gecontroleerd, bekijk ik het huidige harnachement. Het bit en hoofdstel en eventuele drukonderleggers kijk ik na vóórdat het rijden begint.

3.         Passen en rijden,
Met de gegevens van de eerste twee stappen gaan we al rijdend beginnen met testen. Elk bit, elk hoofdstel en elke drukonderlegger heeft weer een andere (in)werking en invloed op het paard. Dit ervaart het paard, maar uiteraard óók de ruiter. Door middel van de juiste keuzes en de precieze ophanging komt er een zichtbare en voelbare verbetering tot stand.

4.         Afronding,
Je hebt nu het juiste bit, hoofdstel, drukonderlegger(s) en de ophanging is correct. Maar daarmee is het nog niet klaar. Nazorg in de vorm van een stappenplan voor bijvoorbeeld genezing van open mondhoeken of begeleiding bij de overgang van trens naar stang & trens is essentieel voor het meest effectieve resultaat van de sessie.

5.         Nacontrole,
Na een paar weken volgt er een nacontrole. Belangrijk hierin is dat ik de ophanging nakijk en eventueel een aanpassing doe. Eerder besproken klachten kijk ik na en de laatste controle rond ik hiermee af.

Heeft u interesse? Neem dan contact met mij op. Ik kan u inplannen voor een afspraak.

Contact:
Kwekerijweg 1
8507 CC Rohel
Tel: 0651948107

https://www.vdbdressage.nl

Bitfitter – Erkend ORUN 4 instructeur – Medical taping

Wil jij ook je bedrijf promoten?

Voor slechts € 75,- per jaar incl. BTW (€ 6,25 p/maand) sta je compleet met informatie, foto en link vermeld op je eigen pagina.

Scroll naar top