Andele Brenninkmeijer

Instructeur, amazone, trainer, coach en jurylid dressuur. Al ruim 45 jaar op een paard, al 30 jaar professioneel in de Hippische Sector. Daarnaast bit-fitter en zadelpasser. Dealer van Schuttezadels.

Dressuur met als uitgangspunt het behoud van een blij paard en een gezond paardenlijf.

Mijn speerpunten in het lesgeven en trainen gaan vooral over behoud van het paard zowel fysiek als mentaal. Naar een topniveau trainen is prachtig maar mag nooit ten koste gaan van het paard. Ik wil graag nieuwsgieriger en leergierige ruiters en amazones verder helpen en ontwikkelen. Ik vind dat wij als mensen die boven op een paard zitten, de verantwoordelijkheid hebben om ons continue te blijven verdiepen in het optimaliseren van de samenwerking tussen paard en ruiter.

In de training besteed ik aandacht aan de basis: Het paard moet zoveel core-stability ontwikkelen, zodat in balans en recht gericht lopen met een ruitergewicht makkelijk wordt. Dan volgt de ontspanning en het tactmatig en ritmisch bewegen ook. En de juiste hoofd-hals houding krijg je er gratis bij! Dat kost tijd! Veel tijd! Maar eenmaal in die kracht van het “op eigen benen lopen” is elke oefening daarna “peanuts”.

Ik heb moeite met paardenmensen die hun schouders ophalen en zeggen: “Wij doen het altijd al zo, en dat ging altijd best goed”. Onverschilligheid en het zich niet verder willen verdiepen.

Ik vind: Het kan altijd beter! We weten meer over training, voeding, biomechanica, zadels, bitten en hoofdstellen. Dan zijn we ook verplicht om het voor ons eigen viervoeter uit te zoeken waar het optimaler kan. Dat van vroeger is zeker niet allemaal slecht. Maar veel slechte dingen van vroeger worden traditie getrouw gewoon nog steeds doorgevoerd. En we herkennen dit allemaal. De kunst is om de goede dingen te behouden, en de achterhaalde dingen te vervangen voor nieuwe kennis en inzichten! Over 10 jaar weten we namelijk wéér meer!

Willen we in de toekomst ons sport en hobby kunnen blijven beoefenen, dan zullen we allemaal een kwart slag moeten draaien om draagvlak te houden voor deze fantastische sport!

Wie ook graag mooi en eerlijk paard wil rijden, of gewoon correct wil werken, geduld heeft met respect en liefde, het paard zijn tijd geeft erin te groeien en mee wil onderzoeken naar waar jullie mogelijkheden liggen om samen door te groeien, die is bij van harte mij welkom!

Ik geef les in regio Twente – Overijssel.
Wil je toch les? en woon je een stuk verder? Dat is geen probleem! In de vorm van een dag(deel) lesgeven op een verdere locatie, zijn lessen ook bespreekbaar.

www.paard-educatief.nl

www.abc-hippique.nl

Wil jij ook je bedrijf promoten?

Voor slechts € 75,- per jaar incl. BTW (€ 6,25 p/maand) sta je compleet met informatie, foto en link vermeld op je eigen pagina.

Scroll naar top