Over ons.

Paard en Instructie.nl is een onafhankelijk verzamelplatform voor ruiters en instructeurs in alle disciplines van de paardensport

Over ons

De gedachte achter Paard en Instructie. 

Welkom op de site van Paard en Instructie.

Een idee wat al een aantal jaren in mijn hoofd speelde en nu eindelijk werkelijkheid is geworden.

Een verzamelplatform voor instructeurs bedacht door instructeurs!

Zelf ben ik al jarenlang gediplomeerd instructeur.
Daardoor heb ik een groot netwerk verkregen en krijg dan ook regelmatig de vraag of ik zelf of iemand anders weet die beschikbaar is om les te geven.
Dit kan verschillen van discipline, specialisatie juist iemand in een bepaalde regio.

Ik heb al van allerlei vragen voorbij zien komen. Het viel mij op dat deze vragen vaak via-via gaan of dat ze op een sociale media pagina worden gesteld.
Er bestaan al een paar verzamel plaatsen maar die zijn alleen toegankelijk als je een lidmaatschap hebt, of bij dat ene instituut een diploma hebt behaald. Doordat er geen toegankelijke centrale plek is waar men terecht kan voor het aanbieden van zijn en/of haar diensten, dacht ik op een gegeven moment, dit moet en kan anders!!

Dat is precies de rede waarom instructeurs vaak lastig te vinden zijn voor verschillende partijen.

Nadat ik alles op papier had gezet heb ik contact opgenomen met Diana van der Wal, zij heeft een eigen bedrijf in het ontwerpen en maken van websites. Zij is ook instructeur en fanatiek amazone en daarom wist zij als geen ander wat ik bedoelde toen ik met mijn idee bij haar op bezoek ging.

Direct enthousiast en vol overgave stortte ze zich op het idee en zo is er een fijne samenwerking ontstaan tussen ons, een goede klikt waarbij we soms aan 1 woord genoeg hebben om elkaar te begrijp
Diana heeft vooral het technische gedeelte op zich genomen. Zij heeft het logo ontworpen en zeer goede aanvullende ideeën ingebracht.

Door deze fijne samenwerking zal zij zeker bij het platform betrokken blijven en helpen het platform steeds meer te blijven optimaliseren.

Omdat wij beide bij verschillende instanties diploma’s heb behaald en door onze jarenlange ervaringen weten we dat je overal wel iets kan leren van elke discipline en willen wij graag als platform onafhankelijk zijn, en dat is gelukt!

Daarom is deze site opgezet, géén stempel van 1 instituut maar een verzamelplaats voor iédereen die “les” geeft met paarden ongeacht zijn of haar specialiteit of niveau en voor een toegankelijke prijs.
Onafhankelijk, transparant en duidelijk!

Dat is de gedachte achter Paard en Instructie. 

Een snelle vindbaarheid voor de leerling en een snelle vindbaarheid voor de aangeboden instructeur, en daarvoor zijn wij graag de verbindende factor.

Team Paard en Instructie
Caroline & Diana

Het persoon achter Paard en Instructie. 

Hallo Ik ben Caroline en geef al meerdere jaren rijles, van privélessen tot manegelessen en alles wat er tussen in zit.
Orun gediplomeerd, Gediplomeerd Welzijn Adviseur, Gediplomeerd Freestyle instructeur én Revalidatie trainer, Gediplomeerd Jury Brons én nog steeds niet uitgeleerd.  

Waar het ooit is begonnen met het helpen van een vriendinnetje op de pony is het lesgeven nu een dagelijkse bezigheid die ik met nog steeds met even veel passie en plezier uitvoer.
Hierin staat een eenvoudige maar eerlijke en duidelijke communicatie tussen ruiter en paard centraal.

Tijdens mijn lessen richt ik mij vooral op de basis van ruiter en paard, een goede zit, vertrouwen en veel plezier hebben in het rijden. Deze dingen staan bij mij voorop! Vanuit deze basis kijk ik naar de mogelijkheden van de ruiter en het paard en ga dan stap voor stap aan de slag.
Het belang van een plezierige en eerlijke communicatie tussen ruiter en paard staat bij mij altijd voorop.

Ik heb verschillende paarden uitgebracht in de basis sport dressuur (B t/m ZZ-licht) tot en met de Prix St George en rij zo nu en dan een paard voor de verkoop.

Nadat ik klaar was met mijn opleiding Paardenhouderij management ben ik naast het rijden en lesgeven ook aan het werk gegaan op kantoor.

Ik heb een aantal jaren gewerkt als administratief (financieel) medewerkster en officemanager in de zorg. Na deze periode ben ik bij verschillende bedrijven aan het werk geweest en heb ik verschillende functies mogen uitvoeren.

Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en dit heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben en met welke ambitie en volle overgaaf ik dingen aanpak!

Momenteel werk ik nog een aantal dagen per week op kantoor en combineer ik dit met het geven van privé lessen, rijden van mijn eigen paard en nu ook met Paard en Instructie.nl

Ben jij instructeur en wil je een vermelding op deze website ?

Voor slechts € 35,- per jaar sta je compleet met informatie, foto en link in onze database

Scroll naar top